Volkswagen Magazine

THINK AHEAD

Τα νέα μας.

Νέα μοντέλα, πρωτότυπα αυτοκίνητα αλλά και ένας διαφορετικός διαγωνισμός!

XL Sport – το μέλλον της γρήγορης οδήγησης.

Στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού, η Volkswagen παρουσίασε με εντυπωσιακό τρόπο στην παγκόσμια πρεμιέρα του ιδιαίτερα αποδοτικού σπορ πρωτότυπου αυτοκινήτου XL Sport, το πώς οι εξελίξεις υψηλής τεχνολογίας οδηγούν σε συνέργειες ανάμεσα στις διάφορες μάρκες. Το πρωτότυπο XL Sport συνδυάζει την εξαιρετικά αεροδυναμική σχεδίαση – που βασίζεται στο XL1, το πιο αποδοτικό αυτοκίνητο του κόσμου – με τη δύναμη της νέας Ducati 1199 Superleggera, δηλαδή της πιο ισχυρής δικύλινδρης μοτοσικλέτας στον κόσμο. Το αποτέλεσμα: ένα όχημα με τελική ταχύτητα 270 km/h, που όμοιό του δεν υπήρξε ποτέ. Ο τοποθετημένος στο πίσω μέρος κινητήρας του XL Sport εκτοξεύει το σπορ αυτοκίνητο σε μόνο 5,7 δευτερόλεπτα από τα μηδέν στα 100 km/h και ανεβάζει μέχρι 11.000 στροφές.

200 PS

είναι η ισχύς του υψηλής τεχνολογίας XL Sport: ο τροποποιημένος κινητήρας V2 της Ducati 1199 Superleggera με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 ταχυτήτων.

5,7 

δευτερόλεπτα χρειάζεται το σπορ όχημα-πρωτότυπο, για να επιταχύνει από τα μηδέν στα 100 km/h, κάτι που οφείλεται επίσης σε αεροδυναμικές καινοτομίες όπως οι αεροκουρτίνες, οι εξαερισμοί θόλων τροχών και o διαχύτης για τη μείωση των δυνάμεων άνωσης.

Εσωτερικός χώρος - Σπορ και ξανά σπορ: Ακόμα και ο εσωτερικός χώρος του XL Sport έχει επηρεαστεί έντονα από την αγωνιστική σχεδίαση.
Πόρτες «butterfly»: Όπως και στο XL1, οι πόρτες στο XL Sport ανοίγουν προς τα επάνω.

320 Nm

είναι η μέγιστη ροπή που επιτυγχάνει το νέο Polo GTI. Ως εναλλακτική επιλογή, αντί μόνο του κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 ταχυτήτων, διατίθεται για πρώτη φορά και μια παραλλαγή με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων.

Τώρα ακόμη πιο ισχυρό – το νέο Polo GTI.

Η τέταρτη γενιά του Polo GTI συνεχίζει μια παράδοση σχεδόν 30 ετών στην κατασκευή των ιδιαίτερα σπορ εκδόσεων Polo. Ο νέος κινητήρας TSI των 1,8 λίτρων έχει ισχύ 192 PS, εμφανώς περισσότερη από το προηγούμενο μοντέλο, επιταχύνει σε 6,7 δευτερόλεπτα από τα μηδέν στα 100 km/h και έχει τελική ταχύτητα 236 km/h. Στην εξωτερική πλευρά, οι διαφοροποιημένοι προφυλακτήρες, τα κόκκινα διακριτικά GTI και τα χαρακτηριστικά μαρσπιέ τονίζουν το σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου, ενώ στο εσωτερικό φροντίζουν για αυτό το σπορ τιμόνι και τα σπορ καθίσματα, στο χαρακτηριστικό στιλ GTI. Για μια ακόμη πιο σπορ οδηγική εμπειρία διατίθεται επίσης η προαιρετική ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση με «Sport Performance Kit» (σπορ ρύθμιση με το πάτημα πλήκτρου).

Offroad και εσωτερικά: Ο σπορ χαρακτήρας τονίζεται από λεπτομέρειες, όπως τιμόνι και επιλογέας με δερμάτινη επένδυση.

Το Golf Alltrack αποτελεί τη σύνδεση μεταξύ δρόμου και Offroad.

Με το Golf Alltrack, η Volkswagen δημιουργεί έναν τεχνολογικό και οπτικό συνδυασμό επιβατικού αυτοκινήτου και SUV, τονίζοντας ταυτόχρονα τη χαρακτηριστική Offroad εμφάνιση. Η ξεχωριστή σχεδίαση, η τετρακίνηση 4MOTION ως βασικός εξοπλισμός, το προφίλ οδήγησης Offroad και η αυξημένη μέχρι και κατά 20 mm απόσταση από το έδαφος τελειοποιούν τις ικανότητες κίνησης εκτός δρόμου του αυτοκινήτου, το οποίο διατίθεται με τρεις διαφορετικούς κινητήρες. Με το πολύπλευρο Golf Alltrack, η Volkswagen αξιοποιεί το μεταβλητό αμάξωμα του Variant και παρουσιάζει ακόμα ένα νέο μοντέλο της οικογένειας Golf.

Think Blue Challenge.

Η Kosmocar-Volkswagen θέλοντας να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε μια πιο οικονομική και οικολογική οδήγηση και να κάνει ευρέως γνωστή τη Think Blue φιλοσοφία της Volkswagen, διοργανώνει το ελληνικό Think Blue Challenge. Πρόκειται για ένα διαγωνισμό οδήγησης αυτοκινήτου όπου νικητής αναδεικνύεται όχι αυτός που θα τερματίσει πρώτος, αλλά αυτός που θα οδηγήσει πιο “συνετά”! Την Άνοιξη του 2015 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, το ελληνικό Think Blue. Challenge και ο μεγάλος νικητής θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο “Think Blue. World Championship”, που διεξάγεται μια φορά το χρόνο στο εξωτερικό.